Emigratie Adviesbureau Hiltemann

EAH zorgt voor verantwoorde begeleiding van mensen die een visum nodig hebben om te werken, studeren of permanent te wonen in Australië of Canada. Ook voor overige landen bieden wij op-maat begeleiding.

EAH biedt verscheidene diensten, onder andere:


Volledige Visum Aanvraag
Efficiënte begeleiding en een gerichte belangenbehartiging bij de visumaanvraag in het kader van de wetgeving van het betreffende land.

Visum Check
Wilt u weten of u in aanmerking komt voor emigratie naar Australië or Canada? Stuur vrijblijvend uw CV op, en wij beoordelen uw kansen binnen een week.

Beperkte begeleiding voor doe-het-zelvers
Doet u de aanvraag liever zelf? Wij bieden ook op-maat begeleiding op uurbasis.

Begeleiding voor bedrijven
Begeleiding bij het opzetten van een bedrijf of zaken doen in het buitenland.

Andere landen
We zoeken alles voor u uit en helpen op een ad-hoc basis. We stellen samen met u een traject en tarief vast.

En nog veel meer..
Bekijk de volledige lijst hier.

Heeft u interesse in een van onze diensten? Neem dan contact met ons op.

Bedrijven

Waar het vaak heel moeilijk is voor particulieren om zomaar een werkvergunning te krijgen, omdat bescherming van de arbeidsmarkt betekent dat staatsburgers en permanente inwoners van een land voorrang krijgen boven "buitenlanders", zijn er wel speciale faciliteiten ter bevordering van internationaal zaken doen.

Om meer te weten, ga naar de websites van de immigratie departementen onder handige links of click op een van de landen tabs hierboven.
Werkvisum voor bedrijven - Werkvergunningen tot 3 maanden voor
specialized knowledge workers.

Als uw bedrijf een opdracht heeft gekregen voor een project en zal het werk in princiepe niet langer duren dan 3 maanden, dan kunnen wij u snel helpen aan de juiste werkvergunning. Mocht u vrijblijvend meer willen weten over wat wij voor u kunnen doen, neem dan contact met ons op.

Werkvisum voor bedrijven - Intra-company transfers Australië
Een werkvisum voor het uitsturen van senior managers of specialized knowledge workers naar een filiaal of zuster bedrijf in Australië voor voor enkele jaren is vaak niet zo moeilijk als men denkt maar u moet wel de weg kennen. Wij kunnen hiervoor zorgen en alles voor u en uw medewerkers regelen. Mocht u vrijblijvend meer willen weten over wat wij voor u kunnen doen, neem dan contact met ons op.

Werk visum Canada Voor een aantal gevallen van zakendoen in Canada is een werkvergunning niet nodig. Kijk hier of u of de werknemers die u wilt uitsturen naar Canada echt een werkvisum nodig zullen hebben. Als u of uw werknemer wel een werkvisum nodig heeft dan zal meestal ook een Labour Market Opinion (LMO) moeten worden aangevraagd. Dat is een procedure die maanden kan duren. Kijk dus eerst via de bovenstaande link of de werkvergunning kan worden verkregen zonder een LMO vooraf.

Werkvisum voor bedrijven - Intra-company transfers Canada
Een werkvisum voor het uitsturen van senior managers of specialized knowledge workers naar een filiaal of zuster bedrijf in Canada voor voor enkele jaren is vaak niet zo moeilijk als men denkt maar u moet wel de weg kennen. Wij kunnen hiervoor zorgen en alles voor u en uw medewerkers regelen. Mocht u vrijblijvend meer willen weten over wat wij voor u kunnen doen, neem dan contact met ons op.

Laatste Nieuws

Hier houden wij u op de hoogte van nieuwe mogelijkheden en veranderingen in de wetgeving of procedures.

Particulieren

Australië en Canada, twee "traditionele" emigratie landen voor Europeanen, zijn nog steeds open voor emigranten uit de hele wereld. Behalve uitgebreide mogelijkheden voor gezinsvorming en gezinshereniging voeren deze landen ook een structureel en overzichtelijk aanmoedigingsbeleid voor kennismigranten.

Om meer te weten, ga naar de websites van de immigratie departementen onder handige links of klik op een van de landen tabs hierboven.
Beroepenlijst voor emigreren naar Australië als kennismigrant
Heeft u een relevante diploma en minstens drie jaar ervaring in een van de vele beroepen op de Consolidated Skilled Occupations List (CSOL) dat Australië hanteert voor kennismigranten (Skilled Migrants)? Bent u ook vloeiend in Engels en jonger dan 45? Dan heeft u goede kansen om in aanmerking te komen voor een permanente verblijfsvergunning voor Australië. Zelfs als u ouder bent dan 45 maar jonger dan 55 heeft u misschien nog een kans. Neem zelf een kijkje naar de beroepenlijst

Wilt u meer weten over uw mogelijkheden? Stuur ons dan vrijblijvend een e-mail met uw C.V.

Working Holiday in Australië voor jongeren uit o.a. Nederland en België vanaf 18 t/m 30
Dit is de ideale manier om een open werkvisum te krijgen voor een heel jaar - voor een stage of voor een backpacking vakantie. Er is geen quotum en het aanvragen kan online in minder dan een half uur.

Doe hier je eigen aanvraag.
Beroepenlijsten voor emigreren naar Canada als kennismigrant
Heeft u een relevante diploma en minstens een jaar ervaring in een van de beroepen op de Priority Occupations List (POL) dat Canada hanteert voor kennismigranten (Skilled Workers)? Bent u ook vloeiend in Engels en/of Frans en jonger dan 35? Dan komt u zeer waarschijnlijk in aanmerking voor een permanente verblijfsvergunning voor Canada onder de Federal Skilled Worker Category.
Ook als u ouder bent dan 35 zou u misschien in aanmerking komen, vooral als u een hoge opleiding hebt en/of of minstens 6 jaar ervaring in Skilled Work. Om meer te weten over de POL, zie dan hier naar de officiële site.

Als uw beroep zich niet bevindt op de POL dan kunt misschien alsnog in aanmerking komen via de Federal Skilled Trades Class, speciaal voor vakmensen (link).

Wilt u meer weten over uw mogelijkheden, stuur ons dan een e-mail met uw C.V. of vul het contact formulier in.

Jobs in New Brunswick, Canada, for long-haul truck drivers.
Heeft u minstens twee jaar internationale ervaring met met tractor-trailers en spreekt u redelijk Engels? Dan hebben we misschien een baan voor u als vrachtwagen chauffeur in Canada en de VS bij een werkgever in New Brunswick. Een werkvergunning en zelfs eventueel een permanente verblijfsvergunning kan worden geregeld voor geschikte kandidaten.

Belangstelling? Stuur ons dan a.u.b. uw C.V.

Wilt u emigreren naar Canada maar staat uw beroep niet op de beroepenlijst?
Dan is de Canadian Experience Class misschien de oplossing voor u. Na een jaar werken op een werkvisum kunt u al in aanmerking komen voor een permanente verblijfsvergunning voor Canada. Mocht u vrijblijvend meer willen weten, neem dan contact met ons op.

Working Holiday in Canada voor jongeren vanaf 18 t/m 30
Dit is de ideale manier om een werkvisum te krijgen om stage te lopen in Canada maar ook geschikt voor jongeren die gewoon op vakantie willen met de mogelijkheid om legaal te werken.

Het Working Holiday Program Canada-Netherlands gaat aan het begin van ieder jaar open en is gebonden aan een quotum waarbij op=op . Stagaires die al een werkgever hebben gevonden in Canada kunnen eventueel ook gebruik maken van de Canada-Netherlands Young Professionals Program. Zie de officiële site hier voor meer informatie.

Er is ook een Canada-Belgium Working Holiday, zie de officiële site hier voor meer informatie.

Wij kunnen u helpen met het aanvragen van een werkvergunning voor een van deze programma's. Neem voor meer informatie contact met ons op. Dit kan telefonisch, per e-mail, of door het contact formulier in te vullen.

Laatste Nieuws

Hier houden wij u op de hoogte van nieuwe mogelijkheden en veranderingen in de wetgeving of procedures.

Aan de slag als long-haul truck driver in New Brunswick, Canada?
Heeft u minstens twee jaar internationale ervaring met met tractor-trailers en spreekt u redelijk Engels? Dan hebben we misschien een baan voor u als vrachtwagen chauffeur in Canada en de VS bij een werkgever in New Brunswick. Een werkvergunning en zelfs eventueel een permanente verblijfsvergunning kan worden geregeld voor geschikte kandidaten.

Belangstelling? Stuur ons dan a.u.b. uw C.V.

Diensten

Volledige Visum Aanvraag
Efficiënte begeleiding en een gerichte belangenbehartiging bij de visumaanvraag in het kader van de wetgeving van het betreffende land.

Visum Check
Wilt u weten of u in aanmerking komt voor emigratie naar Australië of Canada? Stuur vrijblijvend uw CV op, en wij beoordelen uw kansen binnen een week.

Beperkte begeleiding voor doe-het-zelvers
Doet u de aanvraag liever zelf? Wij bieden ook op-maat begeleiding op uurbasis.

Begeleiding voor bedrijven
Begeleiding bij het opzetten van een bedrijf of zaken doen in het buitenland.

Engelse CV controle
EAH kan uw Engelse CV controleren en verbeteren zodat u betere kansen heeft bij het solliciteren in het buitenland. Ook uw begeleidende brief kunnen wij verbeteren.

Zakelijke Correspondentie controle
Als u een Engelse brief heeft opgesteld voor een (overheids)instantie of bedrijf kunt u deze door ons laten controleren.

IELTS training
Voorbereidingspakket van 3 uur voordat u het IELTS examen Engels gaat doen.

Emigreren naar andere landen buiten Canada en Australië?
Wij bieden op-maat advies bij verkenning van uw kansen om te kunnen emigreren naar overige bestemmingen. We zoeken alles voor u uit en helpen op een ad-hoc basis. We stellen samen met u een traject en tarief vast.

Frequently Asked Questions

  1. Moet ik een visum hebben om als tourist naar Australië, Canada of te mogen reizen?
  2. Wie mag er allemaal mee emigreren als ik een aanvraag indien voor een permanente verblijfsvergunning?
  3. Mag mijn gezin mee als ik een werkvergunning krijg?
  4. Als ik emigreer naar een ander land verlies ik dan meteen mijn eigen nationaliteit?
  5. Mag ik een dubbele nationaliteit hebben?
  6. Ik ga trouwen of ik woon al een jaar samen met iemand uit Australië, Canada of Nieuw-Zeeland en mijn partner is bereid mij te sponsoren voor een permanent visum. Moet hij/zij voldoen aan een inkomentoets? Moet ik een inburgeringscursus volgen?
  7. Ik wil studeren in Australië, Canada, of Nieuw-Zeeland. Wat moet ik doen om een studie vergunning te krijgen?

Q1: Moet ik een visum hebben om als tourist naar Australië of Canada te mogen reizen?
A: EU onderdanen hebben geen visum nodig voor Canada. Voor Australië moeten EU onderdanen online een eVisitor visa aanvragen. U kunt toegelaten worden tot 3 maanden (6 maanden voor Canada) als u een paspoort heeft die geldig is voor de hele tijd van uw voorgenomen verblijf in het betreffende land en voldoende middelen om uw verblijf te bekostigen. Wel kan worden geëist dat u een retour ticket of een ticket voor een doorreis naar een ander land heeft geboekt.

Q2: Wie mag er allemaal mee emigreren als ik een aanvraag indien voor een permanente verblijfsvergunning?
A: Er is altijd per gezin maar één hoofdaanvrager. Hij/zij mag zowel zijn/haar partner (getrouwd of samenwonend in een relatie voor minsten een jaar) meenemen in de aanvraag als minderjarige kinderen (of in veel gevallen oudere ongetrouwde kinderen, die nog financieel afhankelijk zijn).

Q3: Mag mijn gezin mee als ik een werkvergunning krijg?
A: Ja, in de meeste gevallen kan uw partner (getrouwd of samenwonend in een relatie voor minstens een jaar) mee en zelfs in aanmerking komen voor een open werkvergunning. Uw minderjarige kinderen (maar ook oudere kinderen die nog niet getrouwd zijn en nog financieel afhankelijk), kunnen in aanmerking komen voor een open studievergunning.

Q4: Als ik emigreer naar een ander land verlies ik dan meteen mijn eigen nationaliteit?
A: Nee. U krijgt sowieso in de meeste landen (niet alleen Australië en Canada) eerst een permanente verblijfsvergunning. Pas na en aantal jaren als permanente inwoner in het betreffende land te hebben gewoond kunt u in aanmerking komen voor de staatsburgerschap van dat land. In sommige gevallen kan dat leiden tot verlies van uw eerste nationaliteit (zie ook hieronder).

Q5: Mag ik een dubbele nationaliteit hebben?
A: Nederland heeft strenge regels over dubble nationaliteit, vooral als u zelf kiest om staatsburger van een ander land te worden. Er is wel een uitzondering voor mensen die trouwen met iemand met een andere nationaliteit, indien het land van de partner wel dubbele nationaliteit toestaat. België, Australië, Canada en Nieuw-Zeeland hebben geen probleem met dubbele nationaliteit.

Q6: Ik ga trouwen of ik woon al een jaar samen met iemand uit Australië of Canada en mijn partner is bereid mij te sponsoren voor een permanent visum. Moet hij/zij voldoen aan een inkomentoets? Moet ik een inburgeringscursus volgen?
A: Nee, zolang uw partner niet afhankelijk is van een bijstandsuitkering is er geen probleem. U hoeft ook geen inburgeringscursus, noch een taaltoets te doen om een permanente verblijfsvergunning te krijgen op basis van sponsoring door uw partner.

Q7: Ik wil studeren in Australië of Canada. Wat moet ik doen om een studie vergunning te krijgen?
A: In principe kunt u in aanmerking komen voor een studievergunning als u kunt aantonen dat u geaccepteerd bent door een erkende school en dat u voldoende middelen hebt om schoolgeld en onderhoudskosten te betalen.

Contact

Paul Hiltemann
Fretweide 27
2727 HG Zoetermeer
Nederland

Telefoon: 079-341 42 59
Fax: 079-341 42 59
E-mail:paulhiltemann@ziggo.nl

Paul Hiltemann heeft jarenlang gewerkt als immigratie specialist op de Canadese Ambassade in Den Haag. Hij heeft daarna als consulent altijd contact gehouden met de diverse federale en provinciale instanties die het immigratie beleid van Canada bepalen en uitvoeren. Ook is hij helemaal thuis bij het Australische Department of Immigration and Border Protection (DIBP) en heeft hij een speciale relatie met de staat Tasmania en het Australian Capital Territory.

Contact Formulier