Emigreren

Emigreren

Emigreren naar Australië via gezinshereniging
Australië biedt vrij uitgebreide mogelijkheden voor gezinsvorming en gezinshereniging. Bent u getrouwd of woont u al minstens 1 jaar samen met iemand met de Australische nationaliteit of met een Australische permanente verblijfsvergunning? Dan kunt u door haar of hem gesponsord worden voor een permanente verblijfsvergunning ongeacht uw leeftijd, beroep of werkervaring. Wilt u meer weten over deze mogelijkheid, neem dan contact met ons op.

Emigreren naar Australië via de beroepenlijst
Australië hanteert voor migranten een puntensysteem waarbij een minimale puntenscore nodig is om in aanmerking te komen voor een permanente verblijfsvergunning. Er worden punten toegekend voor o.a. uw beroep, werkervaring, opleiding, leeftijd en taalkennis. Australië heeft hiervoor een beroepenlijst opgesteld genaamd de Skilled Occupations List (SOL). Dit is een lijst met beroepen waar een tekort aan is op de Australische arbeidsmarkt. Als u een relevant diploma en minstens drie jaar ervaring heeft in een van de vele beroepen op de lijst, dan heeft u kans om in aanmerking te komen voor een permanente verblijfsvergunning. Vooral als u jonger bent dan 45 jaar en vloeiend bent in Engels. Maar ook als u ouder bent dan 45 maar jonger dan 55, heeft u misschien nog een kans. Benieuwd of uw beroep op de beroepenlijst staat? Neem dan zelf hier een kijkje naar de SOL.

Wilt u meer weten over uw mogelijkheden om naar Australië te emigreren? Stuur ons dan vrijblijvend een e-mail met uw C.V. of neem contact met ons op.

Photo of Paul Hiltemann

Paul Hiltemann

Paul Hiltemann is een van de meest ervaren emigratieconsulenten van Nederland. Hij heeft jarenlang gewerkt als immigration officer op de Canadese Ambassade in Den Haag en heeft daarna in 1997 Emigratie Adviesbureau Hiltemann (EAH) opgericht om particulieren en bedrijven te begeleiden bij visumaanvragen, niet alleen voor Canada, maar ook voor Australië en Nieuw-Zeeland. EAH werkt nauw samen met een netwerk van licensed consultants en advocaten die erkend worden door de immigratieoverheden van die landen waardoor hij ook hulp kan bieden met het regelen van visa voor vele andere landen, waaronder de Verenigde Staten, China en Taiwan.