Verenigde Staten

Verenigde Staten

Particulieren
De Verenigde Staten is een land dat al decennialang tot de verbeelding spreekt van mensen rondom de wereld. Emigreren naar de VS is dan ook voor velen een droom. De bekende green card, de Amerikaanse permanente verblijfsvergunning, wordt jaarlijks door miljoenen mensen aangevraagd. De overheid van de Verenigde Staten voert echter een vrij streng beleid wat betreft immigratie. Het verkrijgen van een green card is daarom helaas niet zo makkelijk als men vaak hoopt.

Als u (nog) niet permanent in de Verenigde Staten wilt wonen maar er wel tijdelijk wilt werken of stage wilt lopen, heeft u in bijna alle gevallen een werkvisum nodig. Er zijn hiervoor verschillende categorieƫn en iedere categorie heeft andere uitgangspunten, waardoor de voorwaarden en aanvraagprocedure van ieder visum significant kunnen verschillen.

Wilt u alleen op vakantie? Dan heeft u een ESTA reistoestemming nodig. Daarmee kunt u maximaal 90 dagen in de Verenigde Staten verblijven. Ook hiermee kunnen wij u helpen.

Kijk hieronder voor meer informatie, of neem contact met ons op.

Bedrijven
Waar het vaak moeilijk kan zijn voor particulieren om zomaar een werkvergunning te krijgen, omdat bescherming van de arbeidsmarkt betekent dat staatsburgers en permanente inwoners van een land voorrang krijgen boven "buitenlanders", zijn er wel speciale faciliteiten ter bevordering van internationaal zaken doen. Wilt u zaken doen of personeel uitzenden naar de Verenigde Staten? Kijk dan hieronder voor meer informatie, of neem contact met ons op.

Photo of Paul Hiltemann

Paul Hiltemann

Paul Hiltemann is een van de meest ervaren emigratieconsulenten van Nederland. Hij heeft jarenlang gewerkt als immigration officer op de Canadese Ambassade in Den Haag en heeft daarna in 1997 Emigratie Adviesbureau Hiltemann (EAH) opgericht om particulieren en bedrijven te begeleiden bij visumaanvragen, niet alleen voor Canada, maar ook voor Australiƫ en Nieuw-Zeeland. EAH werkt nauw samen met een netwerk van licensed consultants en advocaten die erkend worden door de immigratieoverheden van die landen waardoor hij ook hulp kan bieden met het regelen van visa voor vele andere landen, waaronder de Verenigde Staten, China en Taiwan.