Vakantie

Vakantie

Als toerist naar de VS via het ESTA systeem
Als u op vakantie wilt naar de VS voor maximaal 90 dagen, heeft u over het algemeen geen visum nodig, maar u moet wel eerst reistoestemming aanvragen. Zelfs als het alleen gaat om een overstap in de VS op weg naar een ander land, is deze reistoestemming vereist. Dit gaat via het ESTA systeem. De aanvraag moet online worden gedaan, en binnen (normaal gesproken) 72 uur krijgt u te horen of de aanvraag is goedgekeurd. Het is belangrijk de reistoestemming op tijd aan te vragen, want de meeste luchtvaartmaatschappijen zullen u zonder ESTA reistoestemming niet toelaten tot uw vlucht. Daarnaast zijn de Verenigde Staten wat strenger in het verlenen van reistoestemming dan veel andere landen, en goedgekeuring hangt af van een aantal factoren. Er zal bijvoorbeeld geen toestemming worden gegeven als u naast uw EU nationaliteit ook de nationaliteit bezit van Iran, Irak, Syrië, Jemen, Sudan, Somalië of Libië. Ook als u niet een van deze nationaliteiten bezit maar wel sinds maart 2011 in een van deze landen bent geweest, zal er geen reistoestemming worden gegeven. Verder zal er ook geen reistoestemming worden verleend als een eerdere visumaanvraag voor de VS is geweigerd, als u ooit langer in de VS bent gebleven dan met uw visum/reistoestemming was toegestaan, of als er sprake is van een arrestatie of veroordeling.

De ESTA reistoestemming kunt u zelf online aanvragen via de officiële website van het Department of Homeland Security. Mocht u dit liever niet zelf doen, dan kunnen wij dit natuurlijk ook voor u doen. Neem dan contact met ons op.

Het is met een ESTA reistoestemming niet toegestaan om te werken of studeren tijdens uw verblijf in de VS. Wilt u dit wel, dan zult u een werkvisum aan moeten vragen.

Als u niet in aanmerking komt voor een ESTA reistoestemming
Als uw aanvraag voor ESTA reistoestemming niet wordt goedgekeurd, zijn er vaak nog wel andere manieren om een visum te krijgen waarmee u op vakantie kunt naar de VS. De aanvraag is dan alleen vaak een stuk ingewikkelder en deze zal ook een stuk langer duren. Neem daarom contact met ons op als u geen reistoestemming kunt krijgen via het ESTA systeem. Wij zoeken dan voor u uit wat uw mogelijkheden zijn en helpen u het juiste visum te verkrijgen.

Photo of Paul Hiltemann

Paul Hiltemann

Paul Hiltemann is een van de meest ervaren emigratieconsulenten van Nederland. Hij heeft jarenlang gewerkt als immigration officer op de Canadese Ambassade in Den Haag en heeft daarna in 1997 Emigratie Adviesbureau Hiltemann (EAH) opgericht om particulieren en bedrijven te begeleiden bij visumaanvragen, niet alleen voor Canada, maar ook voor Australië en Nieuw-Zeeland. EAH werkt nauw samen met een netwerk van licensed consultants en advocaten die erkend worden door de immigratieoverheden van die landen waardoor hij ook hulp kan bieden met het regelen van visa voor vele andere landen, waaronder de Verenigde Staten, China en Taiwan.