Emigreren

Emigreren

Emigreren naar de Verenigde Staten: de Green Card
Een Green Card geeft emigranten de mogelijkheid om te wonen, studeren en werken in de Verenigde Staten. Het verkrijgen van een Green Card is vaak helaas niet makkelijk. Er zijn 4 categorieën waarin u een Green Card kunt aanvragen:

Via gezinshereniging en gezinsvorming
Om in deze categorie in aanmerking te komen moet u een direct familielid hebben die ofwel de Amerikaane nationaliteit heeft, ofwel een green card bezit. Dit familielid kan u dan sponsoren. Daarnaast kunt u ook in aanmerking komen als u verloofd bent met een Amerikaan(se), mits u kort na toekenning van de green card ook daadwerkelijk trouwt. Dit is de categorie waarin jaarlijks de meeste green cards worden toegekend. Er is geen quotum voor: iedereen die aan alle eisen voldoet, zal een green card ontvangen. De duur van de aanvraag hangt onder andere af van de preciese relatie met uw familielid. De aanvraagprocedure neemt in alle gevallen vrij veel tijd in beslag: momenteel van ongeveer een jaar tot meerdere jaren.

Op basis van een werkaanbod
Om in deze categorie in aanmerking te komen moet u ten minste een werkaanbod hebben van een Amerikaanse werkgever. Daarnaast is dit alleen mogelijk voor mensen met bepaalde beroepen, vakmensen aan wie in de Verenigde Staten een tekort is, of mensen met wat door de VS wordt beschouwd als een 'speciaal talent'.

Op basis van een grote investering
Om in deze categorie in aanmerking te komen moet u als investeerder minstens 1 miljoen dollar investeren, en daarbij moeten minstens 10 banen gecreëerd worden. In sommige gevallen is een investering van 500.000 dollar genoeg.

Via de Green Card loterij
Elk jaar verloot de overheid van de Verenigde Staten wereldwijd 50.000 green cards onder iedereen die zich daarvoor heeft aangemeld. Aanmelden is gratis, maar uw aanmelding moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen om kans te maken om te winnen. Wilt u meedoen met de Green Card Lottery? Neem dan contact met ons op, dan kunnen wij alles voor u regelen.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een green card? Neem dan contact met ons op. Wij beoordelen uw kansen en kunnen de gehele aanvraag voor u verzorgen.

Photo of Paul Hiltemann

Paul Hiltemann

Paul Hiltemann is een van de meest ervaren emigratieconsulenten van Nederland. Hij heeft jarenlang gewerkt als immigration officer op de Canadese Ambassade in Den Haag en heeft daarna in 1997 Emigratie Adviesbureau Hiltemann (EAH) opgericht om particulieren en bedrijven te begeleiden bij visumaanvragen, niet alleen voor Canada, maar ook voor Australië en Nieuw-Zeeland. EAH werkt nauw samen met een netwerk van licensed consultants en advocaten die erkend worden door de immigratieoverheden van die landen waardoor hij ook hulp kan bieden met het regelen van visa voor vele andere landen, waaronder de Verenigde Staten, China en Taiwan.