Zaken doen

Zaken doen

Voor bijna alle gevallen van zaken doen in de Verenigde Staten is een visum nodig. Welk visum het meest geschikt is hangt af van uw situatie en doeleinden. Vanwege het grote aantal klanten dat zich jaarlijks bij ons aanmeldt voor hulp bij het aanvragen van deze visums, werken wij hiervoor samen met een partnerbedrijf. Zo kunnen wij u samen op een snelle en efficiënte manier helpen aan het visum dat voor u het meest geschikt is.

B-1 Business visum voor zakenreizen
Dit visum is geschikt voor zakenreizen waarbij er geen daadwerkelijke arbeid wordt verricht. Het is dan ook geen werkvisum maar echt alleen bedoeld voor 'business'. De VS hanteert zeer specifieke voorwaarden voor wat onder arbeid valt en wat onder business valt. Wij hebben veel ervaring met het aanvragen van dit visum en kunnen u hier daarom goed mee assisteren. Neem voor meer informatie contact met ons op.

E-visum voor investering en handel
Binnen het E-visum zijn 2 categorieën: het E-1 visum voor handel, en het E-2 visum voor investeerders. Vooral het E-2 visum kan voor bedrijven en investeerders in Nederland en België erg interessant zijn. Om in aanmerking te komen moet er sprake zijn van het aankopen van of het investeren in een bedrijf in de Verenigde Staten. In principe moet het gaan om een investering van minimaal $100.000. Daarnaast moet het bedrijf voldoende inkomen genereren en werkgelegenheid creëren voor Amerikanen. De aanvraag voor een E-visum wordt altijd direct ingediend bij het Amerikaanse consulaat in het land waar de investeerder is gevestigd. Ons partnerbedrijf heeft zeer veel ervaring met het opstellen en indienen van deze visumaanvragen bij verschillende consulaten en ambassades in Europa, zoals Amsterdam, Brussel, Londen, Frankfurt en Madrid. Neem voor meer informatie contact met ons op.

L1 visum voor het uitzenden van personeel
Dit visum is speciaal bedoeld voor intra-company transfers. Met andere woorden, voor het uitzenden van personeel naar een vestiging van uw bedrijf in de VS. Er zijn hierbinnen 2 categorieën: één voor managers en executives, en één voor 'specialized knowledge personnel'. In beide gevallen zijn er een hoop voorwaarden waaraan moet worden voldaan om een succesvolle aanvraag te doen. Wilt u weten wat wij hierin voor u kunnen betekenen, neem dan contact met ons op.

Wilt u zaken doen of personeel uitzenden naar de VS? En wilt u vrijblijvend meer weten over wat wij samen met ons partnerbedrijf voor uw bedrijf en personeel kunnen doen? Neem dan contact met ons op.

Photo of Paul Hiltemann

Paul Hiltemann

Paul Hiltemann is een van de meest ervaren emigratieconsulenten van Nederland. Hij heeft jarenlang gewerkt als immigration officer op de Canadese Ambassade in Den Haag en heeft daarna in 1997 Emigratie Adviesbureau Hiltemann (EAH) opgericht om particulieren en bedrijven te begeleiden bij visumaanvragen, niet alleen voor Canada, maar ook voor Australië en Nieuw-Zeeland. EAH werkt nauw samen met een netwerk van licensed consultants en advocaten die erkend worden door de immigratieoverheden van die landen waardoor hij ook hulp kan bieden met het regelen van visa voor vele andere landen, waaronder de Verenigde Staten, China en Taiwan.