Vakantie

Vakantie

Toeristenvisum Nieuw-Zeeland
Als u op vakantie wilt naar Nieuw-Zeeland, heeft u vanaf 1 oktober 2019 een toeristenvisum nodig: de NZeTA (New Zealand electronic Travel Authority). Dit staat open voor mensen uit de gehele EU en het enige wat u hiervoor nodig heeft is een geldig paspoort. De NZeTA wordt gekoppeld aan uw paspoort en is 2 jaar geldig, tenzij uw paspoort voor die tijd verloopt. In dat geval moet een nieuwe NZeTA aangevraagd worden. Met een geldige NZeTA kunt u meerdere keren naar Nieuw Zeeland reizen, over het algemeen met een maximum van 3 achtereenvolgende maanden per bezoek. Het is met een NZeTA niet toegestaan om te werken.

Het is verstandig uw NZeTA niet pas vlak voor vertrek aan te vragen; hoewel de aanvraag meestal binnen 10 minuten wordt goedgekeurd, kan deze soms om verschillende redenen vertraging oplopen waardoor het meerdere dagen kan duren. Het is belangrijk om een goedgekeurde NZeTA te hebben voordat u naar Nieuw-Zeeland afreist, anders wordt u vanaf 1 oktober niet meer het land binnen gelaten. U kunt de NZeTA vanaf eind juli 2019 online zelf aanvragen via de officiƫle website daarvoor. Liever geen stress? Dan kunnen wij de aanvraag natuurlijk ook voor u doen. Neem in dat geval contact met ons op.

Bent u niet ouder dan 30 jaar en wilt u langer dan 3 maanden in Nieuw-Zeeland verblijven? Of wilt u de vrijheid hebben om te mogen werken? Dan is het Working Holiday Visum beter geschikt.

Photo of Paul Hiltemann

Paul Hiltemann

Paul Hiltemann is een van de meest ervaren emigratieconsulenten van Nederland. Hij heeft jarenlang gewerkt als immigration officer op de Canadese Ambassade in Den Haag en heeft daarna in 1997 Emigratie Adviesbureau Hiltemann (EAH) opgericht om particulieren en bedrijven te begeleiden bij visumaanvragen, niet alleen voor Canada, maar ook voor Australiƫ en Nieuw-Zeeland. EAH werkt nauw samen met een netwerk van licensed consultants en advocaten die erkend worden door de immigratieoverheden van die landen waardoor hij ook hulp kan bieden met het regelen van visa voor vele andere landen, waaronder de Verenigde Staten, China en Taiwan.